Bu bağlamda, tasarım ve iletişim arasındaki ilişki, her geçen gün daha da güçlenmekte ve görsel sunumlar, bu ilişkiyi pekiştiren unsurların başında gelmektedir; contemporary tasarım pratiğinde vazgeçilmez bir yere sahip olan bu görsel araçlar sayesinde, tasarımcılar ve müşteriler açık ve etkili bir diyalog kurarak, tasarım sürecinin her aşamasında daha verimli ve başarılı sonuçlar elde edebilmektedirler.
Bu yönüyle iç mekân tasarımlarını detay çözümleri ve teknik çizim yapabilecek, mimar ve iç mimar tasarımcı kimliklerine sahip tasarım ve görselleştirme ofislerinden almanız read more büyük önem taşımaktadır. All Render olarak iç mekân görselleştirme ve tasarım çalışmaları üzerine uzmanlaşmış mimar çalışma ekibimizle özgün ve uygulanabilir iç mekân tasarımlarını sizleri de tasarım sürecinin daima içinde tutarak istekleriniz doğrultusunda tasarlıyor, tüm uygulama detaylarının 3D çizim ve teknik çizimlerini yapıyoruz.
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, mimari görselleştirme süreci daha da gelişmekte ve tasarımcılara daha fazla olanak sunmaktadır. Bu sayede, mimari projeler daha önce hiç olmadığı kadar net, çekici ve anlaşılır hale gelmektedir.
Tüm bu programların hepsini öğrenmek uzun vakitler alacağını bilerek sabırla öğrenilebileceğini belirtmek isteriz. Buna ek olarak tüm programları en ince detayına kadar öğrenmenin çok zor olduğunu, aynı zamanda çOkay gerçekçi olmadığını belirtmekte fayda var.
O nedenle her application hakkında temel bilgiye sahip olup tüm proje aşamalarında işinize yaracak bir tane systemı detaylarıyla öğrenmelisiniz. Programların niteliklerinin de sizin kullanma becerinizle ilişkili olduğunu unutmadan ulaşabildiğiniz herhangi bir programla işe başlayabilirsiniz.
Hangi programdan başlamak gerektiğiyle ilgili verebileceğimiz kesin bir tavsiye söz konusu değil. Bu 3 programdan herhangi birini öğrenmek aslında diğerlerini de kısa sürede öğrenmenize yarayacaktır. Bu nedenle hangisine kolay ulaşabiliyorsanız o softwareı öğrenmenizi önerebiliriz.
Mimari görselleştirme, mimarların ve tasarımcıların tasarım fikirlerini sanal ortamda canlandırmalarını sağlayan bir süreçtir. Bu, second çizimlerin ötesine geçerek, 3D modelleme, render alma ve animasyon gibi teknikleri içerir.
Bir diğer bahsedeceğimiz render systemı ise Corona Render systemıdır. Vray’e çAlright benzeyen Corona Render biraz daha kolay bir kullanıma sahiptir. Corona biraz daha CG Artistlere yönelik olup daha Vray’e göre daha seri bir ışık hesaplaması yaparak hızlı bir biçimde sanatsal görseller oluşturmamıza imkân veriyor. Bu yönüyle mimari görseller içinde tercih edilebilir olduğunu söyleyebiliriz ve son günlerde zaten odlukça popüler olduğunu söyleyebiliriz. Vray systemının sahibi Chaos team firması tarafından satın alınmış olan application Vray için hazırlanmış 3d model içeriklerini kaplama ve tüm detaylarıyla beraber dönüştürüp kullanabildiğimiz için tam bir Vray systemının muadili niteliğindedir.
İç mekân tasarımı hizmeti çerçevesinde salon tasarımları, mutfak tasarımları, yatak odası tasarımları gibi konut iç mekânlarının yanı sıra; otel, kafe ve ofis gibi mekânların da özgün ve uygulanabilir iç mekân tasarımları için mimar ekibimizle tasarım ve iç mekan görselleştirme hizmeti vermekteyiz. İç mekân tasarımı zemin döşemesinden, tavan uygulamasına, duvar tasarımlarından, hareketli mobilya konseptlerinin belirlenmesine kadar detaylı bir çalışmay perhapsı kapsamaktadır. İç mekân görselleştirme çalışmaları bu yönüyle en az cephe tasarımı kadar önemli detaylara sahiptir denebilir. O nedenle özel (satış için örnek daire görseli niteliğinde değil, uygulamaya yönelik olan) iç mekân görselleştirme ve tasarım çalışmalarımızın bitiminde mekânın tüm detaylarının ifade edildiği 3D render görsellerinin yanında uygulamaya yönelik zemin döşeme strategyı, tavan programı, sabit mobilyaların detayları ve mekânın çeşitli kısımlarından nokta detaylarını teknik çizim structureında da sunmaktayız.
Bir projenin görsel sunumlarla iletişimini güçlendirmesi, müşteri ve yatırımcıların projeye olan bağlılığını ve anlayışını derinleştirmenin anahtarıdır. Görsel sunumlar, kompleks mimari kavramları, yerleşim planlarını ve tasarım fikirlerini daha anlaşılır bir formatta sunarak projenin her aşamasında kritik bir rol oynar.
Animasyonlar, proje sürecindeki değişiklikleri görselleştirmek veya mimari özellikleri vurgulamak için kullanılabilir.
Üçüncü olarak sayacağımız application ise Lumion applicationı. Lumion geniş ağaç kütüphanesiyle yıllar önce peyzaj mimarlarına yönelik ortaya çıksa da firma tarafından sürekli geliştirilmiş ve aynı ölçüde kullanımı yaygınlaşmıştır. Çok pratik ve hızlı olan method son yıllarda birçok mimarlık ofisinin beğenisini kazanmış olup yaygın olarak kullanılmaktadır. Üst seviye sanatsal görseller oluşturmak niyetinde değilseniz ve üst seviye ışık ve kaplama detayları sizin için öncelikli değilse Lumion iş odaklı harika bir render motorudur.
Görsel sunumlar, müşteri ve tasarımcı arasındaki iletişimi sağlamlaştırmanın yanı sıra, projelerin anlatımını ve anlaşılırlığını artıran temel araçlardan biridir; çünkü görsel sunumlar, tasarımın detaylarını, renklerini ve dokularını doğru bir şekilde yansıtarak, kelimelerle anlatılamayacak yönlerini ön plana çıkarır ve projenin potansiyel kullanıcıları tarafından daha iyi kavranmasına imkan tanır.
Bu nedenle sürecin profesyonel bir iç mekan tasarımcısı tarafından sürdürülmesi gereklidir. Aynı zamanda özellikle büyük ölçeğe sahip otel yerleşimlerinde çOkay sayıda mekân olması da onlarca 3 boyutlu görsel karesinin oluşturulması anlamına gelmektedir. O nedenle bu türden büyük ölçekli projelerinizin zamanında tamamlanabilmesi için teknik donanımı gelişmiş ve görselleştirme bilgisi üst seviyede olan ofislerden hizmet almanız gerekir. All Render olarak yenilikçi tasarım fikirleri üreten iç mekan tasarımı üzerine uzmanlaşmış mimar çalışma ekibimiz ve üst seviye bilgisayar donanımlarımızın yanında 3D yazılımlarda sahip olduğumuz ileri seviye bilgi ve hâkimiyet becerimizle, hızlı ve ekonomik iç mekan render hizmeti veren bir mimarlık firmasıyız.